De Goudhaantjes-100 is weer uit

De Goudhaantjes-100, MT’s jaarlijkse overzicht van de ceo’s van morgen, is weer verschenen en kwam mede tot stand door De Vroedt & Thierry. Dit jaar zijn meer vrouwen dan ooit te vinden in de lijst.

Direct naar de lijst

MT.nl 17 september 2015: “Het ‘wettelijk streefcijfer’ voor meer topvrouwen is bij de beursgenoteerde bedrijven na drie jaar definitief mislukt. Er waren 16 bedrijven zonder vrouwen in de top die het afgelopen jaar 19 nieuwe bestuurders benoemden, maar die waren allen man. Daarnaast daalde het aantal nieuwe vrouwelijke commissarissen iets, waardoor de minimaal 30 procent vrouwen in de top van het bedrijfsleven, die volgend jaar gehaald moet worden, pas ergens in de verre toekomst haalbaar is.

Het grootste managementtalent

Maar ze zijn er dus wel degelijk, de topvrouwen in de dop, blijkt uit de Goudhaantjes-100, de jaarlijkse lijst van het grootste managementtalent van Nederland. Onder alle 100 Goudhanen zitten 37 vrouwen, van de 46 nieuwe Goudhanen is zelfs 39 procent vrouw. De jongste Goudhaan uit deze editie is (opnieuw) Job Barth van Saxo Bank, die is geboren in 1985. Ook Berte Simons van RoyalHaskoningDHV, Annemarie Buitelaar van eBay, Aart van Haren van Vomar en Tamara Obradov van Wehkamp zagen hun wieg in de jaren 80 staan, de rest is dus in de jaren 70 geboren.

Met medewerking van

De Goudhaantjes 100 is een lijst met Nederlands managementtalent die Management Team ieder jaar samenstelt op basis van gesprekken met headhunters, tips van lezers en eigen research. Goudhaantjes zijn nog geen 45 jaar, maar hebben al een bliksemcarrière achter de rug, zitten net in of onder de raad van bestuur en hebben een grote omzetverantwoordelijkheid. In voorgaande jaren stonden onder andere Pieter Elbers (KLM), Herna Verhagen (PostNL) en Ralph Hamers (ING) in de Goudhaantjes 100. De Goudhaantjes-100 lijst kwam dit jaar tot stand met medewerking van De Vroedt & Thierry (Ralf Knegtmans), NGL International (Bercan Günel) en The Executive Network (Olivier Kist), leiderschapsnetwerk Nintes (Wessel Berkman) en People Sourcing Crew (Gordon Lokenberg).”

Vul hier uw zoekopdracht in