Esther GoedmanAssociate partner

Esther Goedman (1974) studeerde in 1997 met een dubbele master af aan de Letterenfaculteit van de Universiteit Leiden en de Universiteit Utrecht. Na enkele jaren in diverse managementposities in de uitzendbranche te hebben gewerkt, startte zij in 2000 bij KPMG Ebbinge Campus, gespecialiseerd in de bemiddeling van top tier talent van de universiteiten van Nederland.

Na Ebbinge werkte Esther een aantal jaar bij Bain & Company. Dit netwerk dient nog steeds als basis van haar opdrachten in de portfolio van Private Equity, Venture Capital en Family funds. In 2011 werkte zij al twee jaar als Associate partner voor De Vroedt en Thierry. In 2013 startte zij haar eigen bedrijf in executive search. Eind 2021 zocht zij wederom de verbinding met De Vroedt & Thierry waar zij vervolgens onder andere actief werd als Practice leader Private Equity. Zij werkt zowel voor de portfolio van PE als voor het investment team.

Esther heeft een extensief en sterk netwerk in de volgende generatie CEO’s, COO’s, CTO’s en CPO’s en investment professionals én is erop gericht deze groep met elkaar in contact te brengen. Zij bedient graag zowel exceptioneel getalenteerde individuen als uitzonderlijke bedrijven. Esther wordt vaak ingehuurd wanneer de search zeer complex is en wanneer er een creatieve en vasthoudende benadering vereist is. Zij gaat het eerlijke gesprek aan. Ze durft dan ook de moeilijke issues aan te kaarten, stelt dé vraag achter de vraag en weigert het gemakkelijke pad te bewandelen.

Pijn is onderdeel van groei, is haar mening. Zij is open van geest, gedreven, oprecht geïnteresseerd en buitengewoon resultaatgericht. Zij is in staat talent te herkennen en weet dat op de juiste manier te waarderen. Door haar cliënten wordt zij daarom vaak geroemd om haar netwerk onder en oog voor vrouwelijk talent. Tenslotte is Esther naast haar werkzaamheden als headhunter, een  gecertificeerd natuurgids in Botswana en organiseert zij in samenwerking met lokale gidsen ‘trails’ in de Afrikaanse bush.

De visie van Esther
‘De mens is tot alles in staat, inclusief het goede’; vrij vertaald naar Robert Musil (de auteur van ‘De man zonder eigenschappen’ dat naast ‘Pipi Langkous’ ook op de lijst van de belangrijkste boeken van de wereldliteratuur prijkt).

Esther is nieuwsgierig. Nieuwsgierig naar de mens en de wereld, inclusief de drijfveren, beweegredenen, gedachten en gevoelens van individuen. Ze vindt daar wat van, maar veroordeelt  niets en niemand. Een diepgewortelde belangstelling alsmede een instelling die dagelijks wordt gevoed maar ook uitgedaagd door haar werk: Waarom zijn mensen succesvol, of juist niet? Het is met name deze eigenschap waardoor Esther als headhunter grotendeels wordt bepaald. En waardoor zij doeltreffend is, met name in de wereld van Private Equity waar onder hoge druk het juiste talent moet worden geselecteerd en aan boord moet worden gebracht in een uitdagende en veeleisende omgeving.

©2021 De Vroedt & Thierry All Right Reserved | Privacy Statement

de-vroedt-en-thierry-logo-wit

Contact

De Boelelaan 32
1083 HJ Amsterdam
Tel: +31 (0)20 6 627 627
Mob: +31 (0)6 29 15 43 86
Email: info@devroedtenthierry.nl

Pagina’s

Home
Onze signatuur & werkwijze
Producten & diensten
Sectorexpertise
Boeken
In de media
Over ons

cornerstone-logo-small
aesc-logo-small-mobile

©2021 De Vroedt & Thierry All Right Reserved |
Privacy Statement

Start typing and press Enter to search