Kees DonkervoortAssociate partner Health

Kees Donkervoort is naast zijn werkzaamheden voor De Vroedt & Thierry Health ook actief als commissaris en toezichthouder. Inmiddels werkt hij alweer 20 jaar in de zorg na een succesvolle carrière in het bedrijfsleven. Zo startte hij in 1999 met het eigen bedrijf energiebedrijf.com, wat later het vierde energiebedrijf van Nederland werd: Oxxio; en zat in het directieteam dat Castel (later Ziggo) in de markt heeft gezet als alternatief voor KPN (1995).

Kees verloor echter zijn hart aan de zorg toen hij tijdens zijn studententijd (bedrijfseconomie VU Amsterdam) een stichting startte die kampen voor kinderen met kanker organiseerde: SKOV. De stichting organiseert nog steeds jaarlijks zomer- en winterkampen voor kinderen met kanker. Dat heeft Kees doen besluiten na de succesvolle verkoop van zijn eigen bedrijf de zorg in te stappen. Dat werd het Streeklaboratorium Groningen. Als snel volgde een positie als Voorzitter Raad van Bestuur van ziekenhuis Bethesda, fusieprocessen met andere algemene ziekenhuizen en de overgang naar Leeuwarden: Voorzitter Directie Medische Centrum Leeuwarden (topklinisch ziekenhuis, groot hartcentrum, complexe spoedzorg), lidmaatschap bestuur van de Samenwerkende topklinische ziekenhuizen. Vanaf 2017 heeft hij op verzoek van de toenmalig topman van KPN een nieuwe divisie op het gebied van zorg ingericht: KPN Health. Tegelijk richtte hij met VNO-NCW en het ministerie van VWS de taskforce Samen Vooruit op om zo het bedrijfsleven beter aan te laten sluiten bij de versnelling van gegevensuitwisseling in de zorg. Kees geeft al jaren cursus aan aankomend zorgbestuurders via Sioo en De Baak.

De visie van Kees
‘De zorg verandert snel. Dat moet ook wel, want de kosten zijn langzaamaan niet meer op te brengen en nemen jaar over jaar snel toe. Nu al €100 mrd per jaar en over 20 tot 25 jaar €200 mrd. Dat geld is er niet en ook de gespecialiseerde professionals er nauwelijks. Het roer moet om. Transitie dus op heel veel vlakken in de complexe zorgwereld. Dat vraagt wat van het leiderschap van de nieuwe bestuurders en toezichthouders. Met minder geld meer doen, andere samenwerkingsverbanden zoeken, nieuwe technologie als machine learning en AI inzetten, zorg thuis organiseren, minder stenen, meer virtueel. En dat kan ook! Nu de wil, de lef, het doorzettingsvermogen, de executiekracht. Gaan staan voor de zaak. Dat vereist soms ook out of the box oplossingen. Wij maken de match. Tussen uw organisatie en de geschikte kandidaat. Wij kennen de zorg, de ontwikkelingen en weten uit eigen ervaring wat nodig is om succesvol te zijn op bestuurlijk niveau in de zorg.’

©2021 De Vroedt & Thierry All Right Reserved | Privacy Statement

de-vroedt-en-thierry-logo-wit

Contact

De Boelelaan 32
1083 HJ Amsterdam
Tel: +31 (0)20 6 627 627
Mob: +31 (0)6 29 15 43 86
Email: info@devroedtenthierry.nl

Pagina’s

Home
Onze signatuur & werkwijze
Producten & diensten
Sectorexpertise
Boeken
In de media
Over ons

cornerstone-logo-small
aesc-logo-small-mobile

©2021 De Vroedt & Thierry All Right Reserved |
Privacy Statement

Start typing and press Enter to search