Marilijn BoumeesterExecutive Coach

Marilijn Boumeester

Marilijn Boumeester is executive coach, zelfstandig ondernemer en partner bij merkstrategiebureau GP Studio in Londen. Ze studeerde Nederlands in Amsterdam en volgde postacademisch onderwijs aan Harvard. Ze woonde enige tijd in São Paulo, Brazilië. Na enkele jaren bij Boer & Croon te hebben gewerkt, stapte zij over naar NRC Handelsblad en werkte daar als uitgever en innovatiemanager. Inmiddels is zij ruim acht jaar strateeg met een focus op het gebied van merkpositionering, innovatiestrategie, merkarchitectuur en portfoliostrategie. Zakelijk inzicht en creativiteit zijn hier in voortdurende dialoog.

MARILIJN ALS EXECUTIVE COACH

De ervaring van Marilijn als coach vloeit voort uit de begeleiding van groepen en individuen met uiteenlopende achtergronden maar met één gemene deler; die van verandering als ‘constante’. Haar aanpak is mede beïnvloed door de Lewis Methode van Deep Democracy die de nadruk legt op inclusieve besluitvorming, confrontatie, co-creatie en participatief leiderschap. Als executive coach helpt Marilijn om keuzes te verhelderen voor diegenen die regelmatig te maken hebben met transformatie. Ze analyseert samen de context en het proces om zo de eigen positie daarin te verduidelijken en te claimen. Persoonlijke mogelijkheden tot verandering komen aan bod en antwoorden op prangende vragen worden zelf gegeven. Zelf zegt zij hierover: “een oplettende luisteraar stelt prangende vragen in een ontspannen omgeving waar veiligheid voorop staat en humor altijd een plek heeft.”

DE VISIE VAN MARILIJN

“Mijn generatiegenoten hoef ik de impact van globalisering, digitalisering, internationaal netwerken en flexibele arbeid niet meer uit te leggen, dat is dagelijkse realiteit. Ieder leeft met het besef van eigen verantwoordelijkheid voor werkzekerheid, inkomen en welzijn. Dat dit extreem hoge eisen stelt aan de eigen vaardigheden is evident. Het genereert existentiële vragen over gemaakte of nog te maken keuzes. De balans werk en eigen welzijn staat regelmatig onder druk. Hierbij biedt een coach uitkomst.”

“U zult versteld staan van onze beweeglijkheid…”, vrij naar Dave Eggers

Vul hier uw zoekopdracht in

Miriam van EgmondDries van Ingen