Leervermogen (LQ) en aanpassingsvermogen (AQ)

Leervermogen (LQ) en aanpassingsvermogen (AQ)

leervermogen-en-aanpassingenvermogen-de-vroedt-en-thierry-belangrijke-voorspellers

Belangrijke voorspellers van
toekomstig succes

Wat De Vroedt & Thierry onder meer onderscheidt is dat we uitgebreid aandacht besteden aan leervermogen en aanpassingsvermogen van kandidaten tijdens het searchproces. Leervermogen (‘Learning Agility’, afgekort LQ) en aanpassingsvermogen (ook wel AQ of Adaptability Quotient) zijn twee van de meest belangrijke voorspellers van toekomstig succes in de nieuwe wereld, een wereld waarin de snelheid van kennisverwerving belangrijker wordt dan kennis op zich.

  • ‘The illiterate of the 21st century will not be those that cannot read or write, but those who cannot learn, unlearn and relearn.’

    Alvin Toffler, Amerikaans publicist en futuroloog
leervermogen-en-aanpassingenvermogen-de-vroedt-en-thierry-image-2

Leervermogen (LQ)

John Sullivan, een internationaal vermaarde HR-denker uit Silicon Valley, ziet leervermogen als de belangrijkste onderscheidende factor voor welke baan dan ook. En volgens Laszlo Bock, voormalig Senior Vice President of People Operations Google, wordt leervermogen door Google gezien als de leidende voorspeller van toekomstig succes, ruim boven zaken als intelligentie en opleiding.

Leervermogen is de wil en het vermogen om te leren van nieuwe ervaringen en om het geleerde vervolgens snel en effectief toe te passen om optimaal te presteren in nieuwe uitdagende situaties. Het houdt ook het vermogen in om bestaande visies en werkwijzen los te laten (‘unlearning’).

Hoog leervermogen is schaars

Niet meer dan 15 procent van de werknemers beschikt over een hoog leervermogen (Kenneth De Meuse, Korn Ferry Institute) en minder dan 30 procent van de huidige high performers heeft het potentieel om in een hogere functie te excelleren (The Corporate Leadership Council). Het is daarom zinvol om leervermogen te betrekken in het criteriumgerichte interview, het referentieonderzoek en de test (Learning Agility Scan) of het assessment bij het selectietraject.

leer-en-aanpassingsvermogen-de-vroedt-en-thierry-image-3

Aanpassingsvermogen
(AQ of Adaptability Quotient)

Aanpassingsvermogen kan omschreven worden als het vermogen om je aan te kunnen passen en te kunnen floreren in een omgeving die snel verandert. Harvard Business Review benoemt AQ als ‘het nieuwe concurrentievoordeel’, terwijl tijdschrift Fast Company het als ‘de toekomst van werk’ ziet. Aanpassingsvermogen is daarom een factor die in het selectietraject wordt meegenomen tijdens het criteriumgerichte interview, het referentieonderzoek en het assessment.

Hoe wij precies werken en wat onze expertise voor uw organisatie kan betekenen, vertellen wij u graag in een persoonlijk en vertrouwelijk gesprek.

Hoe wij precies werken en wat onze expertise voor uw organisatie kan betekenen, vertellen wij u graag in een persoonlijk en vertrouwelijk gesprek.

Verder lezen

Agile talent

Boek ‘Agile Talent – De negen cruciale stappen bij de selectie van het toptalent van morgen’. De wereld verandert sneller dan ooit tevoren. Onder invloed van technologische ontwikkelingen [...]

©2023 De Vroedt & Thierry All Right Reserved | Privacy Statement

Website Design SEO Green Creatives

de-vroedt-en-thierry-logo-wit

Contact

De Boelelaan 32
1083 HJ Amsterdam
Tel: +31 (0)20 6 627 627
Mob: +31 (0)6 29 15 43 86
Email: info@devroedtenthierry.nl

Pagina’s

Home
Onze signatuur & werkwijze
Producten & diensten
Sectorexpertise
Boeken
In de media
Over ons

cornerstone-logo-small
aesc-logo-small-mobile

©2023 De Vroedt & Thierry All Right Reserved |
Privacy Statement

Website Design SEO Green Creatives

Start typing and press Enter to search