Ralf KnegtmansManaging Partner

Ralf Knegtmans

Ralf Knegtmans is managing partner en mede-eigenaar van De Vroedt & Thierry. Voor zijn carrière bij De Vroedt & Thierry was Ralf Knegtmans actief als commercieel directeur van een beursgenoteerd Amerikaans bureau op het terrein van flexibele arbeid. Knegtmans studeerde rechten te Amsterdam. Daarnaast volgde hij postacademisch onderwijs aan Nyenrode Business Universiteit (bedrijfskunde) en aan het IMD te Lausanne (marketing).

In 2005 leverde Knegtmans, samen met een voormalig collega, een bijdrage aan het door de Nederlandse Federatie voor Management Development uitgegeven boek Top potentials in organisaties.

In 2007 deed hij een uitgebreid onderzoek naar de doorslaggevende eigenschappen van toptalent. Verschillende CEO’s, commissarissen, wetenschappers en toptalenten uit allerlei werelden werden aan de tand gevoeld. Het resultaat is het door Uitgeverij Boom uitgegeven boek Toptalent: De 9 universele criteria van toptalent.

In 2010 verscheen van zijn hand Diversiteit als uitdaging: De zin en onzin van divers talent. Voor dit boek interviewde Knegtmans CEO’s en practice leaders uit binnen en buitenland over dit thema.

In maart 2014 werd zijn nieuwe boek Hoe word je CEO?: Over competenties, persoonlijkheid en drijfveren gelanceerd. In dit boek ontrafelt Knegtmans de elementen voor nieuw leiderschap en wordt de relevantie van persoonskenmerken en drijfveren uiteengezet. Zijn visie op de allesbeslissende succesfactoren (kunnen, willen, zijn) wordt gelardeerd met input van CEO’s, practice leaders en wetenschappers.

In zijn november 2016 gepubliceerde boek Agile Talent, schetst hij de 9 cruciale stappen in drie volgorderlijke fases bij selectie van het talent van de toekomst. In agile organisaties kunnen mensen niet alleen meer geselecteerd worden op basis van wat ze kunnen of weten, maar dient ook mee te wegen wie ze zijn en wat hen drijft. De selectiecriteria van het talent van morgen zijn wezenlijk anders dan die van vandaag.

 In dit boek geeft Ralf Knegtmans antwoorden op vragen als: Hoe weet ik of dit ‘agile’ talent past binnen de context van mijn bedrijf? Zijn er hulpmiddelen die de selectie kunnen objectiveren en zorgen voor een grotere voorspelbaarheid van toekomstig succes? Hoe kan ik ‘agile’ talent binnen mijn bedrijf herkennen en behouden? Hoe zorg je ervoor dat wendbaar talent zich optimaal kan ontwikkelen?

Ralf Knegtmans heeft de afgelopen jaren als columnist periodiek bijdragen geleverd aan Managementboek Magazine (www.managementboek.nl), Business News Radio (www.bnr.nl), Management Team (www.mt.nl), De Financiële Telegraaf, NUzakelijk (www.nuzakelijk.nl) en FD.nl. Daarnaast is Knegtmans spreker op congressen van Elsevier, Focus Conferences en op door verschillende organisaties geïnitieerde management development sessies. Voor boekingen van spreekbeurten, gastcolleges etcetera kunt u contact opnemen met ons secretariaat of met Speakers Academy.

DE VISIE VAN RALF

“Op basis van ervaring binnen onze praktijk en de research voor mijn boek over toptalent, ben ik ervan overtuigd dat het van cruciaal belang is dat talent in de juiste context geplaatst wordt. In mijn dagelijkse werk ben ik niet alleen gericht op het achterhalen van de competenties, maar kijk ik met mijn collega’s vooral ook naar de drijfveren en beweegredenen van getalenteerde kandidaten. Hoewel geen twee talenten hetzelfde zijn, moet je als werkgever per definitie oppassen dat ze geboeid en uitgedaagd blijven. Juist om die reden is het van belang niet alleen te kijken naar wat een talent reeds beheerst, maar dien je attitude en ambities mee te wegen in je eindoordeel over de juiste ‘fit’.”