Ralf KnegtmansManaging partner

Ralf Knegtmans is managing partner en mede-eigenaar van De Vroedt & Thierry. Voor zijn carrière bij De Vroedt & Thierry was Ralf Knegtmans actief als commercieel directeur van een beursgenoteerd Amerikaans bureau op het terrein van flexibele arbeid. Ralf Knegtmans studeerde rechten te Amsterdam, volgde postacademisch onderwijs aan Nyenrode Business Universiteit (bedrijfskunde) en aan het IMD te Lausanne (marketing). Hij is gefascineerd door talent, diversiteit en leiderschap en volgt de ontwikkelingen op dit vlak op de voet.

De afgelopen 10 jaar verschenen er vijf managementboeken van zijn hand:

  • Toptalent. De 9 universele criteria van toptalent (Uitgeverij Boom)
  • Diversiteit als uitdaging. De zin en onzin van divers talent (Uitgeverij Boom)
  • Hoe word je CEO? Over competenties, persoonlijkheid en drijfveren (Uitgeverij Bertram & De Leeuw)
  • Agile Talent. 9 cruciale stappen bij de selectie van het toptalent van morgen (Uitgeverij Business Contact)
  • Leiderschap in de digitale wereld. Voorbereid zijn op morgen. (co-productie van Ylva Poelman en Ralf Knegtmans (Uitgeverij Vakmedianet)

Voor deze boeken interviewde Ralf Knegtmans CEO’s, commissarissen, wetenschappers en practice leaders uit binnen en buitenland. Mensen als Indra Nooyi, Ben Verwaayen, Feike Sijbesma, Frans van Houten, Wouter Kolk, Jaap Winter, Jesse Jackson, Bernard Wientjes, Coen van Oostrom, Herna Verhagen en vele anderen werkten mee en leverden inspirerende bijdragen.

Ralf Knegtmans heeft de afgelopen jaren als columnist periodiek bijdragen geleverd aan Managementboek Magazine (www.managementboek.nl), Business News Radio (www.bnr.nl), Management Team (www.mt.nl), De Financiële Telegraaf, NUzakelijk (www.nuzakelijk.nl) en FD.nl. Daarnaast verzorgt Knegtmans gastcolleges in binnen- en buitenland voor bedrijven en universiteiten (SpeakersAcademy, Nyenrode, Tias, Harvard Business Review etc.) Voor boekingen van spreekbeurten, gastcolleges et cetera kunt u contact met ons opnemen of met Speakers Academy.

De visie van Ralf
‘Op basis van ervaring binnen onze praktijk en de research voor mijn managementboeken over talent en leiderschap, ben ik ervan overtuigd dat het al dan niet slagen van (executive) talent sterk situationeel en contextueel bepaald is. In mijn dagelijkse werk maken we daarom uitgebreid werk van het in kaart brengen van de specifieke context bij onze klanten en brengen we eerst de strategie, cultuur en de uitdagingen van het specifieke bedrijf in kaart voordat we functieprofielen en criteriumgerichte interviews vervaardigen.

Bij iedere selectie betrek ik niet alleen IQ, kennis en ervaring (wel noodzakelijk, maar niet voldoende), maar kijk ik met mijn collega’s vooral ook naar de drijfveren en persoonlijkheid van getalenteerde kandidaten. Omdat de wereld razendsnel verandert en bedrijven toekomstbestendig moeten worden, betrekken wij ook het leer- en aanpassingsvermogen van kandidaten in onze selectie door gevalideerde testsystemen te betrekken in ons proces.’

 

©2021 De Vroedt & Thierry All Right Reserved | Privacy Statement

de-vroedt-en-thierry-logo-wit

Contact

De Boelelaan 32
1083 HJ Amsterdam
Tel: +31 (0)20 6 627 627
Mob: +31 (0)6 29 15 43 86
Email: info@devroedtenthierry.nl

Pagina’s

Home
Onze signatuur & werkwijze
Producten & diensten
Sectorexpertise
Boeken
In de media
Over ons

cornerstone-logo-small
aesc-logo-small-mobile

©2021 De Vroedt & Thierry All Right Reserved |
Privacy Statement

Start typing and press Enter to search